Fotografie


D4

5 lessen
start
23-1-2018 

 

Basiscursus Fotografie

Docent Cornelia Nauta
e-mail: cornelianauta@online.nl
Dinsdag 23 januari 2018 van 19.30 tot 21:30 uur, wekelijks.

Kosten: € 75,-
Deze basiscursus is geschikt voor mensen die een digitale camera hebben en die graag iets meer willen weten over hun camera en over het fotograferen in het algemeen.
U maakt kennis met een aantal basis begrippen zoals resolutie, witbalans, ISO waarde.
U leert uw camera handmatig in te stellen met behulp van diafragma en sluitertijd. Er is aandacht voor compositie, bewust gebruik van kleur en fotograferen in slechte lichtomstandigheden. Tijdens de les worden voorbeelden getoond en wordt er geoefend. Na elke les krijgt u een opdracht mee naar huis die in de volgende les wordt besproken. 

 
 
 
 
Afbeelding invoegen 


 

D5

10 lessen
start 
16-9-2018 

 
 
BASISCURSUS FOTOGRAFIE  
 
Docent Cornelia Nauta
e-mail: cornelianauta@online.nl
Kosten: € 145,- 

Deze basiscursus is geschikt voor mensen die een digitale camera hebben en die graag iets meer willen weten over het instellen van de camera en over het fotograferen in het algemeen. U maakt kennis met een aantal basis begrippen, met name de belichtingsdriehoek diafragma, sluitertijden en ISO waarde. Ook is er veel aandacht voor compositie, bewust gebruik van kleur en fotograferen in slechte lichtomstandigheden. Na de cursus kunt u uw camera handmatig instellen en weet u welke keuzes u kunt maken voor een mooie foto. Tijdens de les worden veel voorbeelden getoond en de opdrachten die u mee naar huis krijgt worden eerst geoefend, ook op locatie, bv het centrum van Amersfoort. 
 
10 lessen om de 2 weken
Zondagmiddag 14.00-16.00 uur
Start 16 september 2018, week 37
   

D6

5 lessen
start 
10-3-2019

 
 
 
CURSUS NATUURFOTOGRAFIE

Docent Cornelia Nauta

Kosten: € 75,- 

Deze vervolgcursus is geschikt voor degenen die de basiskennis van het fotograferen nog een keer willen herhalen of zich nog meer willen verdiepen in de mogelijkheden van een camera. In de cursus Natuurfotografie komen de meer verfijnde en creatieve opnamemogelijkheden aan de orde die verband houden met het thema Natuur, bv macrofotografie, hoe fotografeer je een landschap met veel contrasten, hoe gebruik je sluitertijd om beweging vast te leggen in de natuur, hoe maak je een foto met tegenlicht. Tijdens deze cursus gaan we veel op pad om te oefenen in verschillende landschappen, bv een polderlandschap of de zandverstuiving in Soestduinen.

5 lessen om de 2 weken 

Zondagmiddag 14.00-16.00 uur
Start 10 maart 2019, week 10